Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Οίας

Ο Γεώργιος Βαρβαρήγος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαντορίνη, δεύτερο παιδί της πολύτεκνης οικογένειας του αειμνήστου πατέρα Ιωάννη Βαρβαρήγου, εφημέριου Οίας επί 46 έτη και της πρεσβυτέρας του Αργυρούλας. Σπούδασε λογιστική και από το 1988 υπηρετεί ως τραπεζικός υπάλληλος στο νησί μας.

Η απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα με τη Θηραϊκή Πολιτεία, για δεύτερη φορά, υπαγορεύεται από την αγάπη του για τον τόπο μας και τους συμπολίτες του και την εμπιστοσύνη στον επικεφαλής Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο να διαχειριστεί με σύνεση και εντιμότητα μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους για το μέλλον των νησιών μας.

Ως δημοτικός σύμβουλος από το 2011-2014, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών 2011-2012, αρμόδιος κατά τόπον για τη Δημοτική Ενότητα Οίας, κατά την πρώτη θητεία του Δημάρχου Αναστασίου Νικολάου Ζώρζου και Πρόεδρος της ΚΟΙΝΚΕ Οίας διαχειρίστηκε ζητήματα του Δήμου Θήρας κατά τη μεταβατική περίοδο εφαρμογής του Προγράμματος Καλλικράτης, της συνένωσης των δύο πρώην ΟΤΑ σε συνθήκες δυσχερείς λόγω της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων.

Συμμετέχοντας διαχρονικά στα κοινά ως μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Θήρας κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο, ως Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της Κοινοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Οίας, ως πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Οίας, ως ταμίας του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Θήρας, ως μέλος του Δ.Σ. του Παιδικού Σταθμού Οίας, ως πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Οίας, ως μέλος του Συλλόγου Θηραίων Ιεροψαλτών και ιεροψάλτης των Ιερών Ναών της Οίας από νεαρή ηλικία προσπαθεί για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στα νησιά μας. Με γνώσεις και εμπειρία υποστηρίζει την ανάπτυξη της πολύπλευρης υγιούς επιχειρηματικότητας, την αξιοποίηση των ειδοποιών στοιχείων που συνθέτουν την ταυτότητα και εγγυώνται την υψηλή ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος, την τόνωση της αγροτικής και μεταποιητικής παραγωγής.

Έγγαμος, με δύο παιδιά σε φοιτητική πλέον ηλικία, αγωνίζεται για την άρση των περιορισμών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες της Σαντορίνης σε θέματα παιδείας, υγείας και επαγγελματικής εξέλιξης των νέων μας.

Επιθυμεί τη συνεργασία για τη διεκδίκηση και αποπεράτωση έργων υποδομής, για την εξοικονόμηση και διεκδίκηση πόρων, για μια ευημερούσα Θηραϊκή Πολιτεία για τους ανθρώπους της, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την αισθητική, την αρμονική συνεργασία των πολιτών.