Σχετικά με τις απαντήσεις που δόθηκαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

 

15 Ιουλίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχετικά με τις απαντήσεις που δόθηκαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου θα επισημάνουμε τα εξής.

 

  • Το τοπικό συμβούλιο του Εμπορείου συνεδρίασε πρώτη φορά στις 12 Απριλίου 2021 για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ίσχυαν από 1η Απριλίου 2021. Αυτές οι αποφάσεις δεν κυρώθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 31 Μάϊου 2021 και επανήλθαν εκ νέου χθες 14 Ιουλίου.  Επισημαίνουμε επίσης ότι στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής το εν λόγω θέμα συζητήθηκε στις 9 Ιουλίου για δεύτερη φορά.

 

  • Η διαρκώς επαναλαμβανόμενη διατύπωση «έχουμε σχέδιο» επιβεβαιώνεται καθημερινά, αφού μεσούντος του Ιουλίου οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και του Καμαρίου δεν έχουν ψηφιστεί.

 

 

  • Τα άλλα δυο θέματα στο χθεσινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αφορούσαν την ίδρυση τμημάτων ένταξης σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού. Το αίτημα αυτό ήρθε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σύρο την 23η Ιουνίου 2021, και προωθήθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την 07/07/21 και 09/07/21 και με καταληκτικές ημερομηνίες έκδοσης απόφασης 20/7/21 και 16/7/21 αντίστοιχα. Υπήρξε ο απαιτούμενος χρόνος για μια σύγκλιση τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

  • Από τα παραπάνω συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι το συμβούλιο δια περιφοράς ήταν ή μεθόδευση ή προχειρότητα.